Το πρώτο βήμα, πριν ξεκινήσεις να καταχωρείς τις ταινίες σου, είναι να πας στις “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ” και να ορίσεις τον “ΤΥΠΟ ΜΕΣΩΝ”, τα “ΕΙΔΗ ΤΑΙΝΙΩΝ” και τις “ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ”.

 

“ΤΥΠΟΣ ΜΕΣΩΝ” είναι ο τύπος του υλικού/ταινίας ή του ενοικιαζόμενου είδους:

 

“ΕΙΔΗ ΤΑΙΝΙΩΝ”, το είδος της ταινίας/υλικού. Αν είναι περιπέτεια, ερωτικό, παιχνίδι κ.λ.π.:

 

Οι “ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ” είναι η πιο σημαντική ρύθμιση.

Στο πεδίο “ΤΙΤΛΟΣ” γράφεις την ονομασία της χρέωσης (π.χ. ΗΜΕΡΑΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ ή ότι άλλο θέλεις). Στη “ΧΡΕΩΣΗ” το κόστος ενοικίασης της ταινίας και στο πεδιο “ΗΜ.ΧΡΕΩΣ.” (ημέρες χρέωσης) τον αριθμό ημερών που ισχύει η χρέωση. Για παράδειγμα σε μια εβδομαδιαία ταινία η χρέωση για τη πρώτη εβδομάδα, δηλαδή για τις πρώτες 7 ημέρες είναι 1.50 ευρώ. Στο πεδίο “ΚΟΣΤ.ΚΑΘ” (κόστος καθυστέρησης) γράφεις το ποσό που θα χρεωθεί ο πελάτης μετά τη λήξη της βασικής ενοικίασης για κάποιες ημέρες καθυστέρησης “ΗΜ.ΚΑΘΥΣΤ.”:

 

Ο “ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΓΙΩΝ” χρησιμεύει για να ορίσεις τις ημέρες που το κατάστημα είναι κλειστό και δεν χρεώνεται ο πελάτης:

 

Αφού τελειώσεις με τις απαραίτητες ρυθμίσεις μπορείς να ξεκινήσεις τη καταχώρηση ταινιών στην “ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ”. Όταν έχεις επιλεγμένη τη “ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ” βλέπεις τη λίστα με όλες τις ταινίες που έχεις.

 

Πατώντας τη λέξεις “ΚΩΔΙΚΟΣ”, “ΤΙΤΛΟΣ ή “ΕΤΟΣ” γίνεται αντίστοιχα, αλφαριθμητική ταξινόμηση των ταινιών. Επιλέγοντας το είδος ταινίας στο κουτάκι “ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΜΕ ΕΙΔΟΣ” η λίστα θα δείχνει μόνο τις ταινίες που ανήκουν στην επιλεγμένη κατηγορία (π.χ. περιπέτειες). Επίσης μπορείς να βρεις μια ταινία γράφοντας το τίτλο της ή μέρος του στο κουτάκι “ΨΑΞΕ ΛΕΞΗ” (μετά πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο ENTER).

 

Στα “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ” καταχωρείς τις ταινίες σου. Ο κωδικός της ταινίας αναπαράγεται αυτόματα, αν θέλεις όμως γραφεις ένα δικό σου.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ, ο κωδικός ταινίας πρέπει να είναι μοναδικός.

Όταν έχεις πάνω από ένα αντίτυπο της ίδιας ταινίας πρέπει υποχρεωτικά να τη περάσεις άλλη μια φορά με άλλο κωδικο. Αν , για παράδειγμα, έχεις 10 αντίτυπα από μια ταινία πρέπει να τη περάσεις 10 φορές με διαφορετικό κωδικό. Αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Δε χρειάζεται να ξαναδακτυλογραφήσεις τα στοιχεία της ταινίας από την αρχή. Απλώς τα αντιγράφεις στη μνήμη πατώντας “ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ” και μετά “ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΦΑΚΕΛΟΥ”. Μετά πατάς “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ” για να εισάγεις μια νέα ταινία και πατάς “ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ”. Υπάρχει και ευκολότερος τρόπος, πατάς απλά το πλήκτρο “ΝΕΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΑΙΝΙΑΣ”.

Με αυτό το τρόπο η κάθε ταινία, αντίτυπο και μη, έχει το δικό της μοναδικό κωδικό. Για παράδειγμα η ταινία “ΑΘΗΝΑ” που την έχεις σε 10 αντίτυπα μπορεί να έχει τους κωδικούς: TM1-1, TM1-2, TM1-3, TM1-4, TM1-5, TM1-6, TM1-7, TM1-8, TM1-9, TM1-10.